måndag 11 januari 2021

11 januari

 Hej!

Vintern kommer nu enligt väderprognoserna. När vi äntligen får is ställer Corona till det. Samtliga distriktstävlingar ställs in hela säsongen inklusive Dm. Jag hoppas att vårt eget Km i pimpelfiske kan genomföras. Vi brukar ju vara max 10 personer och vi får väl sköta pengarna via Swish och åka ensamma i bilarna. Våra större tävlingar ställs in tyvärr.

Vi som varit lediga över jul och nyår fick väl ej något bra väder för fiske. Jag har fiskat hela ledigheten och kallt har det varit men det finns kläder som möjliggör fiske även vid minusgrader och snöfall. Några dagar har bjudit på stiltje och fantastiska decemberdagar. Det har blivit några trollingturer i Öringsjöar i södra Östergötland. Sjöar som brukar ge en öring per 10 år. Ingen öring har det blivit men försöker man inte så får man inget. Jag har varit med om fiskedagar med öringar på 6-7 kg i dessa vatten. Men de har varit få.

Båtpimplet efter abborre har givit mer fisk. Sommen har leverarat antal mässigt bra men storleken som dominerat har legat på runt 100 gr. 25 m har varit ett bra djup i östra sjön. Tendensen har varit att det mesta passar just nu.  Ljusa beten har fungerat väldigt bra. Göran Edvardsson var med vid en tur. Vi hittade mycket fisk men storleken var sådär. Det frös i spöringarna men en fin fiskedag blev det. Vid några turer i mindre sjöar jag gjort har 1kg +  abborrarna kommit upp. Det gäller att värdesätta dessa dagar. Abborre över kilot är drömfiskar i våra sjöar.

Vi får väl hoppas på is och därmed kommer inbjudan till Km här på bloggen.

Här under kommer bilder från de senaste veckorna.

Henry




Blank sjö 08.45


Ytbeten utlagda. Kan en fiskedag bli bättre? December + 2 grader och stiltje?


Ett hugg på 11 timmars trolling. Gädda 8 kg


Drömfiskar och 100 m pirk


Göran båtpimplar på Sommen.


Abborre i Sommen från 26 m upp till 10 m. Obs pirken ner och upp med fisk 



Sommenröding 5 kg. Båtpimpel 25 m. Returnerades


Kallaste dagen. Blåst, 2 minus och snöfall. 6 timmars trolling och en tappad fisk. Men att ge sig är ej tänkbart. Nästa gång kanske öringen kommer upp. Jag fick ju en på 6.7 kg 2012 i denna sjö. Så hoppet finns kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar