fredag 25 december 2020

25 december

 Hej!

Vi är nu snart framme vid årsskiftet. Ingen vinter ännu men frost på bilen de senaste dagarna kanske vittnar om att kylan kanske kommer. Ett tävlingsprogram börjar ta form för oss abborrpimplare i länet. Men om vi får någon is återstår att se. Tendensen med lågtryck från väster har hittills hållit temperaturen över nollan. Det behövs ett rejält omslag för att ge is på våra sjöar. De mindre gölarna fryser fort men i de större sjöarna är det fortfarande 4 -6,8 grader (Sommen).

För min egen del har jag båtpimplat i Östra Sommen den senaste tiden. Fisket har varit bra på nivån 22- 25 m. De runt 100-200 gr har dominerat men en del upp mot 600 gr har jag lyckats få. Fisken har ej varit så värst kräsen men betat tafskrok har varit snäppet bättre än trekrok. Dagarna är korta och det gäller tydligen för abborrarna att äta när ljus finns och därför verkar de just nu ta det mesta som serveras.

Under flik aktivitet/tävling är klubbens program för 2021 uppdaterad. Det finns en hel del att se fram emot 2021 för oss som gillar att tävla i fiske. Vår klubb kommer om det finns is arrangera en distriktstävling13 februari på Sommen.

Vädret ser kärvt ut den närmaste tiden för oss som har jullov. Kanhända att veckan efter nyår bjuder på bättre fiskeväder. Båtfiske under vintern är ingen höjdare i blåst och snöblandat regn.

Här under kommer tävlingsprogrammet för vårt distrikt. 

Henry



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar